Avizier

2011/04/22

De citit: Franny si Zooey -J.D.Salinger

Dragi cititori,
Am revenit mai repede decat am fi crezut si noi cu urmatoarea carte pe care o vom citi impreuna, precum si cu un nou regulament care ne va ajuta sa ne alegem mai repede si mai bine cartile.

Pe rand, fiecare din noi va propune o carte care va trebui sa respecte niste criterii, o va descrie pe scurt ca sa ne motiveze si sa ne convinga de calitatea acesteia, dupa care o vom citi cu totii. Astfel, nu mai irosim timpul cu propuneri si voturi si nu mai riscam sa citim carti slabe.

Persoana care a propus ultima carte va numi urmatorul membru al clubului care va decide ce citim.
Criteriile de baza pe care trebuie sa le indeplineasca o carte propusa de voi sunt: promovarea unor principii pozitive si criteriul calitatii.

Pentru ca Anca.d a fost prima propunatoare si ne-a convins cu descrierea sa, vom citi in continuare cartea recomandata de ea: Franny si Zooey -J.D.Salinger

Aici este descrierea Ancai:

"Pe foarte scurt, Franny are o criza spirituala si Zooey o ajuta sa vada cum stau de fapt lucrurile. Per ansamblu, Salinger atinge lucruri interesante prin cele citeva personaje, dar pentru mine, miezul cartii a stat mai mult in partea a doua, in discutia cu Zooey. La momentul respectiv, m-a dus cu gindul si la Steinhardt. Mi-a placut si ca totul e destul de simplu si static, in sensul ca sunt scene lungi in aceeasi incapere, ceea ce eu nu am mai intilnit in nicio carte pina acum. Pentru mine a fost captivant. Este o carte deosebita, cu invataminte si cred ca se pot crea si discutii.
Imi pare rau ca acum am cartea imprumutata si nu pot spicui din ea unul/doua paragrafe.
Poate mai ajuta si ce scrie aici: http://www.shmoop.com/franny-and-zooey/franny-glass.html"

Termenul de citire si discutii este de o luna, pana in 22 mai 2011.

Cartea poate fi gasita la 12 ron pe elefant.ro sau gratuit pe wattpad (editare ulterioara) si la biblioteci. :)

Va asteptam parerile, citatele preferate si intrebarile pe marginea cartii. Iar de la tine, Anca, asteptam sa ne spui cine vrei sa propuna urmatoarea carte de citit impreuna.

Multumiri Ancai si lui Dia pentru implicare si idei. Ce ne-am face fara ele? :)

Sa aveti sarbatori luminoase si pofta de citit! :)

13 comentarii:

anca d. spunea...

:) bun. mmm..o aleg pe celine, sa ne propuna ea ce i-a facut/i-ar facea ei placere sa citeasca si ce i-ar fi la indemina. :)

Dia spunea...

Buna alegere! :-* In felul acesta poate reusim sa te pastram, celine, ce spui? :) Si asa ne dai si idei, cam ce sa propunem in viitor, sa poti gasi si tu.

Anonim spunea...

Super! :)

Unknown spunea...

:) salut, mersi anca d ca m-ai facut atenta, de fel dau pe aici dar nu intotdeauna citesc comentariile.

ce mi-ar fi la indemana si imi doresc sa citesc este Memoriile unei gheishe (memories of a gheisha) de Arthur Golden. curios dar total intamplator, nu am ajuns sa citesc cartea asta si am refuzat sa vad filmul in ideea ca filmelor le scapa de obicei detalii pe care numai noi le putem da o forma (de fiecare data originala) prin citit. presupun ca pentru cine a vazut deja filmul cartea nu mai reprezinta un interes dar trag speranta ca cine a citit-o deja se poate pregati cu impresii si recenzii. referitor la continut, parerile sunt impartite, unii spun ca e cam previzibila, altii au gasit-o incredibila, ce cred ca o sa imi placa este introducerea intr-o cultura atat de diferita de ceea ce cunoastem, un motiv suficient de puternic pentru mine de a continua cu cartea asta.

Dia spunea...

De acord! Am vazut filmul si mi-a placut, desi nu e genul de film pe care sa-l poti vedea oricand; iti trebuie o anumita dispozitie. Plus, cartea e din colectia "Raftul Denisei", pentru care am o oarecare slabiciune :D

A spunea...

Ah, as vrea (nu stiu daca ma adresez articolului care trebuie) sa imi trimiteti iar mailul pentru ca l-am sters din greseala :o3. Va rog mult.

Dia spunea...

Care anume?

A spunea...

Nu am primit decat unul de la tine, despre noile schimbari din club cred. Nu am apucat sa citesc, eram in vacanta si din neatentie (febra sarbatorilor poate) l-am sters.

Dia spunea...

Poti citi despre modificari in penultimul articol si pe pagina cu regulamentul. Sunt majoritatea acolo (cu exceptia faptului ca se va trece pe Wordpress. Dar se va scrie si despre asta un articol la momentul potrivit).

Anonim spunea...

Eu nu am vazut filmul Memoriile unei gheise, ceea ce e minunat ca pot citi cartea cu suspans.

Un impediment ar fi ca are 500 de pagini si nu stiu in ce masura se vor angaja oamenii din club la citit, dar eu as vrea.

CGBA spunea...

Mie imi place propunerea cu Memoriile unei gheise.
Am gasit6 intr-un format word cat de cat acceptabil cartea pe care o citim acum. doritorii sa-mi lase un mesaj sau mai bine cui sa o tirmit sa o incarce pe Scribd? Mentionez ca as avea eu putin timp sa o aranjez sa arate decent si sa fie usor de citit. :)

Dia spunea...

Repet ca si mie imi place propunerea :D

Blackmya, trimite pe adresa clubului (e in bara laterala). O voi pune eu pe scribd.com.

ana G. spunea...

@aproape alb: sa stii ca in ciuda celor 500 de pagini, se citeste foarte usor "Memoriile unei gheise" si in plus e si frumoasa. nu cred ca v-ar fi o piedica de... prea mult timp alocat :)

um. vroiam doar sa va las un link ( http://www.polirom.ro/catalog/carte/pachet-promotional-j-d-salinger-i-4112/ ), celor care inca nu aveti de unde citi "Franny si Zooey". e la 20 de lei pe polirom, impreuna cu "De veghe in lanul de secara", de acelasi autor.