Avizier

2010/08/04

"Mecanica inimii" - Intrebari pentru dezbatere II


De unde presupusa asemanare cu Micul Print?

Am dat o sansa (nemeritata) acestei idei si am ajuns la concluzia ca ar putea exista o oarecare asemanare intre Acacia si capriciosul trandafir iubit de Micul Print.
Voi ce credeti?
(P.S. - Ar fi mai potrivita dezbaterea dupa ce citim si Micul Print?)

7 comentarii:

Anonim spunea...

Mie nu mi se prea pare ca cele doua personaje ar semana. Floarea era orgolioasa si plina de sine, Acacia nu prea avea incredere in ea insasi.
Contrar parerilor citite in comentariile la postarea anterioara, mie nu mi se pare ca Acacia flirta sau ca urmarea mereu sa se puna in valoare, ci ca pur si simplu nu a fost invatata sa investeasca cu adevarat in relatii, ca e putin pierduta si nestiutoare, ca a avut o copilarie furata etc. Acacia nu mi se pare un personaj negativ, ci doar unul mai slab.

A spunea...

Sunt de acord cu aproapealb la caracterizarea Acaciei. Oh, si da, ar fi mai potrivita dupa ce citim si Micul Print, cel putin din punctul meu de vedere, deoarece nu am citit Micul Print si nu stiu despre ce este vorba :">.

Nimeni... spunea...

Comparatia e mai potrivita cu
"Scrisori catre o necunoscuta". Trateaza cam aceeasi tema.

Dia spunea...

@Nimeni...: Dezvolta ideea, te rog. Nu toti am citit "Scrisori catre o necunoscuta".

Nimeni... spunea...

O găseşti pe e-mail.

Dia spunea...

Multumesc! As fi preferat, totusi, sa dezvolti ideea. E totusi o dezbatere :)

anca d. spunea...

singura intrezarire de asemanare pe care eu am putut-o vedea este dragostea micului print pentru trandafirul lui si cea a lui jack pentru acacia. dar, recitind declaratia cu privire la asemanare, mi-am dat seama ca acesta se refera la atmosfera, la gust care iti ramine in urma, care, dupa parerea-mi, este foarte departe de lumina pe care ti-o lasa exupery prin scrierea-i.
~~~
nimeni, multumesc pentru mentionarea cartii. m-ai stirnit in a o citi.