Avizier

2010/07/14

Ce citim?

Dupa sondajul de opinie, urmatoarele 3 carti au primit cate 4 voturi fiecare, fapt pentru care le vom citi pe toate 3, in ordinea alfabetica a titlului:

1. Mecanica inimii - Mathias Malzieu (192 pagini)
2. Micul Print- Antoine de Saint-Exupéry (55 pagini)
3. Omul care era joi de G.K.Chesterton (212 pagini)

Vom incepe deci de maine Mecanica inimii. Varianta in engleza a cartii o puteti gasi online aici.

Astept sugestii privind intervalul de citire a fiecarei carti, in functie de numarul de pagini.
Enjoy! :)

33 de comentarii:

windkush spunea...

Superbe carti!
:)

windkush spunea...

Eu as propune pt Mecanica inimii, un interval de aprox. 1 sapt.
Si am putea clasifica asa:

50-100 pagini: 2-3 zile
100-200 pagini:1 sapt.
200-300:2 sapt
300-mai mult:3-4 sapt
Ce ziceti?

Claudia spunea...

E perfect!
Spor la lectura!

A spunea...

Eu ma gandeam la doua pentru ca...poate mai sunt oameni care citesc mai multe carti in acelasi timp sau nu au timp sa termine cartea intr-o saptamana.

A spunea...

Ah, plus ca trebuie sa si facem rost de carti si daca am avea 2-3 zile pentru o carte de 100 de pagini s-ar putea sa nimerim chiar zile ocupate si sa nu avem timp, asa ca ma gandeam, folosind ideea lui windkush, la asta:
<100 - o saptamana
100-200 - doua saptamani
200-400 - 3 saptamani
<400 - o luna

windkush spunea...

Ok, ideea era da intr-adevar sa rezervam cateva zile si pt procurarea cartilor...si startul sa fie dat cand fiecare membru ce doreste s-o citeasca o detine....(dar poate se lungeste cam mult termenul).
Am mai vb cu Aproapealb despre asta,
Asteptam alte sugestii si opinii!

Anonim spunea...

Dia spunea inainte sa plece sa lasam cam o luna/carte si eu am fost de acord, desi poate parea un termen lung, dar mai citim si altele intre timp + joburi + excursii + viata. :D

Dar negociem.

Dianna spunea...

sunt de acord cu dia şi aproapealb. mai ales că dacă avem acele cărţi doar în format electronic şi plecăm undeva pentru mai multe zile/săptămâni...e mai greu să citim. plus celelalte motive deja menţionate şi de ele...

the_stranger spunea...

Si eu sunt de acord cu Aproapealb si cu Dia in privinta timpului alocat pentru fiecare carte. Si, in plus, ziceati ca e ok sa postam si in timp ce citim, asa ca nu ar fi o problema.....

Alecs spunea...

Eu cred ca doua saptamani ar fi suficiente :)

Zora spunea...

Am gasit varianta pdf pe scribd si sper sa fie completa, ca de ajuns in librarii si cautat n-am cand :(. S-ar putea sa fiu un pic defazata, pentru ca ma voi grabi sa o termin, next week ar trebui sa purced spre Cluuuuj :D

A spunea...

Dar nu ar fi cam mult sa avem o luna pentru o carte de 55 pagini?

Anca spunea...

si mie mi se pare mult 1 luna. totusi. pasionatii gasesc timp :P apoi se termina concediul, vacanta, vara, incepe serviciul, scoala, viata si iar n-avem timp.

totusi, nu pot sa nu intreb de ce sunt 35 voturi daca membri sunt 31? ntz. propun sa votam prin comentariu de-acum incolo!

Enediar spunea...

Și eu cred că două săptămâni e în regulă pentru ”Mecanica inimii”. Mâine încerc s-o caut în librării, iar dacă n-o găsesc mă gândeam s-o comand online și ar dura 3-5 zile până ar ajunge.

Zora spunea...

Din pacate ma confrunt si eu cu problema procurarii cartii :(. Pe scribd e doar un fragment. Sper sa nu fiu nevoita sa sar peste cartea asta.
Anca, sunt de acord cu propunerea ta referitoare la vot.

Dionis spunea...

perfect :D mecanica inimii.. ce poate fi mai bun dupa licenta :))

Dianna spunea...

cred că ideea acestui club de citire nu a fost maratonul literal, ci să ne confruntăm ideile, părerile... pentru cine vreau să citească mai mult de 55 de pagini pe lună sunt destule cărţi în librării şi biblioteci, dar cred că majoritatea avem şi alte cărţi de citit aşa cum avem şi alte lucruri de făcut... plus că nu se impune să discutăm cartea după fix o lună, dacă sunt persoane care o citeşte în 2-3-4 zile, discuţiile pot începe şi fiecare ne putem alătura discuţiei pe parcurs...

Read.my.mind spunea...

Si mie mi se pare ok sa citim o carte ca 'Mecanica inimii' in doua saptamani, doar ca e mai greu cu procurarea cartii si bla bla bla.
Eu nu ma plang fiindca am gasit-o in spaniola si am descarcat-o, insa nu stiu ce-o sa fac cand o sa trebuiasca sa pun citatele. Le traduc sau pur si simplu nu le mai pun. Vad eu :))

Anonim spunea...

Varianta in engleza a cartii o puteti gasi aici: http://dl.dropbox.com/u/6813741/MathiasMalzieu-TheBoyWiththeCuckoo-ClockHeart.pdf

De cumparat se gaseste cu 13 lei aici: http://www.nemira.ro/babel/mecanica-inimii--1365

Eu va sugerez sa incercati si la biblioteci.

Legat de termenul limita, voi face o medie dupa ce mai propun si alti si acela va fi. As vrea sa fie multumiti cu toti, sa nu fie unii care nu apuca sa citeasca. Ma gandesc ca cei care citesc mai repede pot citi si altceva intre timp si nu se plictisesc, dar cei mai ocupati vor fi frustrati daca nu vor apuca sa citeasca nicio carte in termenul sugerat de noi.
Pana acum, asa ochiometric calculand, media ar fi cam de 2 saptamani, cred. :)

Cat despre discutii, nu e necesar sa inceapa dupa finalizarea cartii de catre toti, putem discuta si in timp ce o citim, chiar ar fi mai interactiv!

Anonim spunea...

Sunt de acord si cu ideea Ancai legata de votare prin comentarii. Acum suntem 33 inscrisi, nu 31. Totusi nu stiu cine sunt ceilalti 2 care au votat, poate niste mebri in devenire.

windkush spunea...

Eu zic ca cel mai important e sa dam startul din momentul in care avem cartile.
Asa ca propun ca acest weekend sa fie pt. procurarea cartii si eventual pe sapt viitoare sa ne pregatim de citit!

Anonim spunea...

Eu nu am apucat sa votez, dar ma bucur de rezultat. nu demult am terminat un roman-grafic care avea de asemenea legaturi cu georges melies (sn Inventia lui Hugo Cabret). imi place cand gasesc asemenea legaturi intre cartile pe care le citesc.

Ref. la perioada de citit, as merge pe un termen mai larg de 2-3 sapt. cel putin . Asta pt. ca citesc si alte carti si pt. ca merg mai incet cu cititul in format electronic.

Cred de asemenea ca se pot deschide discutiile pe carte, chiar daca nu suntem cu totii "la zi". Un inceput simplu ar fi citate.

Anonim spunea...

Windkush, eu ma gandesc ca nu e neaparat sa incepem toti deodata. Sa inceapa fiecare cand are cartea. Eu cel putin nu apuc sa merg la biblioteca pana luni.

Ligting Shadows, imi pare rau ca nu ai apucat sa votezi. Cand am vazut ca noi suntem 33 si ca sunt deja 35 de voturi, am inchis pollul. Vom vota prin comentarii pe viitor.

Zora spunea...

Am cumparat cartea :D. Iupiiii. Aproapealb, thanks for the tip cu editura Nemira. Si bine ca mi-am adus aminte ca e in drumul meu spre serviciu :). Sper sa ma apuc in weekend de citit. Spor tuturor

Dia spunea...

Super! Exact ce-am votat! Am cautat cartea prin cateva librarii pe aici, dar inca nu am gasit-o.

Soniee spunea...

Daca vreti sa gasiti cartea[cei din bucuresti]..incercati la libraria de la Iancului..eu acolo am gasit'o :D

Referitor la termen..ma gandeam ca 3 saptamani/carte ar fii deajuns :)

Enediar spunea...

eu n-am găsit-o în oraș, așa că am comandat-o de pe nemira.ro. am primit ieri mail-ul de confirmare în care spunea c-o să ajungă-n 5-9 zile. yay ...

A spunea...

Eu ma duc luni la biblioteca si sper sa o gasesc X_X. Stau cam prost cu banii ca sa o cumpar.

Nimeni... spunea...

http://www.scribd.com/doc/34467129/Mecanica-Inimii

Mecanica Inimii

Anonim spunea...

Multumim mult Nimeni!

Rox spunea...

Yay, voi incepe si eu de azi s-o citesc de pe scribd ;-)

Iar in ceea ce priveste timpul de citit, o luna mi se pare fair enough, avand in vedere ca toti avem proiecte pe langa lumea blogosferica, iar de citit in tihna carti (vorbesc despre mine doar) am timp numai seara.

Anonim spunea...

O medie aritmetica pentru timpii propusi de voi ar fi de 21 de zile, deci 3 saptamani. Data pana al care citim carte este, deci, 4 AUGUST.r

Acum, fiind prima carte, a fost mai greu sa stabilim termenul, dar de acum vom stii cam de cat timp avem nevoie.

CGBA spunea...

Are cineva formatul pdf? Am vazut ca de pe scribd a fost sters...