Avizier

2010/08/24

"Micul Print" - O imagine sumara a vietii mele

Frumusete, putere, prietenie, grija, cautare, diferente, toate acestea sunt doar cateva cuvinte care imi vin in minte atunci cand ma gandesc la cartea "Micul Print". Am recitit-o printre randuri acum si mi-am dat seama ca povestea autorului este intr-un fel si povestea mea.

Cred ca fiecare din noi ascundem un mic print / o mica printesa in noi insine. Desi traim intr-o lume populata de multi oameni, ne simtim singuri, fiecare cu planeta lui, in care cautam sa detinem puterea absoluta, sa-i supunem pe altii care se ratacesc pe ea. Singuratatea, unul din lucrurile de care cautam sa scapam cu orice pret. Si astfel pornim in cautare de prieteni, de relatiii. Uneori gasim oameni ocupati, unii dezinteresati, unii egocentristi, unii ciudati, dar cu toate acestea continuam sa faurim poduri catre ceilalti, sa ne plimbam de pe o planeta pe alta. Dar, in final, ramanem dezamagiti de ce gasim pe celelalte planete si ne reintoarcem in propria lume. Uneori se intampla sa reusim sa apropiem atat de mult unele planete de altele, iar aceasta ne face sa-i numim pe unii oameni prieteni, sot/sotie, tata/mama, iar aceasta ne face sa constatam ca desi avem momente de singuratate, benefice de multe ori, avem si oaze de fericire alaturi de ceilalti.

Fiecare cauta ceva in viata, dar doar cei care persista si lupta gasesc ceea ce cauta.

2 comentarii:

Zora spunea...

Te aprob că ascundem în noi mici prinţi şi prinţese şi când e mai potrivit să îi scoatem la suprafaţă decât în copilărie? Şi da, ne creăm relaţii, socializăm, ne apropiem stelele, ne creăm propriile stele, căutăm prin orice mijloace posibile să scoatem la iveală prinţii şi prinţesele şi fericiţi sunt cei care îşi întemeiază un regat în mijlocul acestui univers aparent haotic.

Anonim spunea...

Interesanta viziunea ta si atat de reala! Ce frumos ar fi sa ne vedem unii altora planetele si intentiile bune!