Avizier

2011/01/22

Despre frumos- "Portretul lui Dorian Gray"

"Portretul lui Dorian Gray" vorbeste despre frumos. Fie asternut pe chip, fie pe panza, pe foaie, frumosul este vazut ca o necesitate a sufletului pentru a ramane viu.

Mi-am adus aminte de personaj intr-o seara, cand aruncandu-mi ochii intamplator pe oglinda, mi-am vazut chipul ce arata parca dintr-o data maturizat. M-am cutremurat in sinea mea si mi-am dat seama atunci cat de adevarat este versetul acela din Proverbele care spune ca frumusetea este trecatoare. Fiecare din noi doreste sa-si pastreze frumusetea. Dar deseori m-am mustrat in sinea mea si mi-am spus ca daca frumusetea nu se gaseste in mine, nu o voi gasi nici pe chipul meu. Pentru ca ce nu a stiut Dorian, eu am invatat in cativa ani. Frumusetea fizica paleste in fata unei frumuseti a sufletului.

Recunosc ca pe ici pe colo m-am indentificat cu ambele personaje. Pe de o parte, fiinta mea ascunde un Dorian Gray, mereu dornic de a ramane frumos pe dinafara, iar pe de alta ascunde un Basil Hallward care oglindeste sufletul sau in creatie, care vrea sa lase o urma de frumos in lume.

Un comentariu:

Anonim spunea...

ce frumos este paragraful al doilea din comentariul tau. :)